ARISTOTELES LIVE:

Over Werk, Geld, Geluk & Grond

Scroll naar beneden voor het vooraanmeldingsformulier.

Inhoud

Leesproject Stinkend rijk

Waarover gaat dit project?

Donovan is stinkend rijk maar hij is niet gelukkig. Kan dat? In het kinderboek Stinkend rijk kun je lezen hoe dat zit. Door het verhaal ga je vanzelf nadenken over geluk. Een ideaal boek dus om voor te lezen en met elkaar van gedachten te wisselen over de ingrediënten van geluk. Lees verder over het boek op de website van kinderboekenschrijver/kinderfilosoof Fabiën van der Ham.

Wat doe je thuis tijdens het project?

Om te beginnen natuurlijk: het boek lezen! Het boek is te leen via de bibliotheek. Maar het boek is ook via deze link voor € 15,95 te bestellen via Filosofievaardig, de website van Fabien van der Ham. En dan dan krijg je er nog eens 18 gratis gelukslessen bij. Bij elk hoofdstuk heeft schrijfster Fabien van der Ham namelijk een verzameling praattips, vragen, oefeningen en doetips. Die activiteiten kun je zelf doen, maar veel leuker is het natuurlijk om ze te doen samen met je ouders, je broers/zussen, je vrienden/vriendinnen of in de klas met je juf of je meester.

En wat kun je dan nog meer doen via online filosofieclub Leo Live?

Voor de kinderen die het boek hebben gelezen, heb ik een speciale leesclub-les waarin we samen over het boek verder praten en verder filosoferen. Onder meer ook aan de hand van de vragen die jullie zelf hebben verzonnen en ingezonden. En bovendien: ik heb Fabien van der Ham, schrijver van het boek, voor een korte Q&A-sessie weten te strikken. Tijdens de Zoom-les zal ze ingaan op al jullie lezersvragen 🙂

Filosofeercursus

Het kinderboek is denk ik iets meer vanuit de belevingswereld van kids van 9-12 jaar geschreven, maar is voor wat de wat oudere kids volgens mij ook prima leesvoer vanwege de interessante filosofische vragen die het boek weet op te werpen. Voor de kinderen die verder willen filosoferen rondom de vragen die het boek Stinkend rijk zoal bij je kan oproepen, is er de mogelijkheid om vier filosofeerlessen te volgen rondom het thema Werk, Geld, Geluk & Grond.

In deze filosofeercursus volgen we de voetsporen van de oude Griekse filosoof Aristoteles door dieper na te denken over de volgende vier vragen:

  1. Waarom werken we?  
  2. Verdienen voetballers meer dan vuilnismannen?
  3. Maakt geld gelukkig?
  4. Van wie is de wereld?

De links bij de vier bovenstaande lessen leiden naar conceptversies van de bijbehorende lespagina’s (met onder meer werkvormen en YouTube-filmpjes). Je kunt op de lespagina’s inloggen met het wachtwoord leo (met kleine letters geschreven).

Vooraanmeldingsformulier

Het volgende vooraanmeldingsformulier is bedoeld om een inschatting te kunnen maken of ik voor de zomervakantie nog enkele extra lessen van online filosofieclub Leo Live zou kunnen inplannen, waarschijnlijk in de maand juni. Merk op: het inzenden van dit formulier verplicht nog niet tot deelname. Pas na ontvangst van mijn voorstel voor een lesgroep met daaraan gekoppelde lesdata hoeft u de deelname van uw kind definitief te bevestigen.

Aanvullende informatie

  • Hoe? Zoom-lessen van 60 minuten onder leiding van filosofiemeester Ruud van der Meulen.
  • Kosten? Volledige lessenreeks: € 50,00. Losse lessen: € 10,00.
Scroll to Top