'Pappa, waar woont de regen?'

Zo vroeg mijn 3-jarige zoontje mij op een druilerige herfstdag enkele jaren geleden. Getroffen door de verwondering achter mijn zoontjes poëtische vraag verliet ik de wetenschap en betrad ik het klaslokaal. Ooit was ik ook die kleine kleuter die precies wilde weten hoe de wereld in elkaar stak.

Voor de klas!

Bij het Stedelijk Gymnasium Nijmegen verzorgde ik het vak Maatschappijleer en het vak Mens & Maatschappij aan leerlingen van Intermezzo (een gymnasiaal tussenjaar voor leerlingen uit groep 8). In mijn lespraktijk ontwikkelde ik een speelse, probleemgestuurde (Problem Based Learning) en vakoverstijgende lesaanpak.

Enerzijds wilde ik ruimte bieden aan bewustwording, aan persoonlijke en algemene vorming (Bildung), aan kritisch én aan creatief denken (21 century skills). Anderzijds hield ook van kennisoverdracht. Van het vertellen over de grote vragen, de vorderingen, de dwaalsporen en de voorlopige antwoorden uit filosofie, Big History en wetenschap.


Voor meer info over mijn achtergrond, zie mijn LinkedIn-profiel.

De Filosofietuin

In 2017 richtte ik De Filosofietuin op om voortaan als freelance filosofiemeester verder mijn vleugels uit te slaan en te werken aan een vernieuwend, uitdagend, alsook vakoverstijgend onderwijsprogramma voor nieuwsgierige kinderen en tieners in de leeftijd van 8-14 jaar.

Als filosofiemeester hoop ik kinderen te prikkelen om zich een leven lang te blijven verwonderen