Proefles | Prijsvraag

Wil je deelnemen aan de prijsvraag? En/of wil je deelnemen aan de gratis proefles bij De Tovercikel?

Vul dan samen met een ouder/verzorger dit webformulier in.

Let op: inzenden voor de prijsvraag en/of aanmelden voor de gratis proefles kan tot uiterlijk aanstaande maanndag 19 maart, 20:00 uur!

Voor wie is deze prijsvraag?

Deze ‘kleine’ prijsvraag is voor alle leerlingen van basisschool De Tovercirkel. Alle inzendingen maken bovendien opnieuw kans op een prijs in de ‘grote’ prijsvraag die binnenkort in het kader van de Maand van de Filosofie (april) wordt uitgeschreven voor alle basisschoolleerlingen uit Lent, Malden en Nijmegen.

Wat kun je winnen?

Prijs van ‘kleine’ prijsvraag: een Kinder Boekenbon winnen ter waarde van 15 euro.

Hoofdprijs van ‘grote’ prijsvraag: deze rijk gevulde rode filosofiekoffer… Met wat? Dat blijft nog even geheim… 🙂

Wat is de prijsvraag?

Verzin de meeste verrassende vraag die je maar kunt bedenken!

Elke vraag is mogelijk…, maar wees creatief en origineel. Je kunt een filosofische vraag inzenden of een wetenschappelijke of gewoon een vraag die op de een of andere manier in je hoofd is opgekomen. Voorzie je vraag van een korte toelichting van maximaal 100 woorden. Leg bijvoorbeeld uit hoe je op je vraag kwam en/of waarom je dit zo’n verrassende vraag vond.

Op de briefjes die sommigen van jullie me vandaag al meegaven, las ik al hele verrassende vragen!!! Door samen met een ouder/verzorger het webformulier in te vullen, kun je officieel deelnemen aan de prijsvraag.

Kun je me enkele voorbeeldvragen geven?

Is het heelal oneindig? Waarom popt popcorn? Waarom zijn caravans meestal wit? Als je heel veel speelgoed hebt, ben je dan gelukkig? Is er leven mogelijk op Mars? Kun je jezelf knock-out slaan? Waarom klinkt je stem raar als je jezelf terughoort? Ontstaan er nog nieuwe diersoorten? Als staal zinkt, waarom blijven schepen dan drijven?

(Deze voorbeeldvragen kun je dus zelf niet meer gebruiken voor de prijsvraag.)